portfolio site templates


Mahagoni Varoš doo

Dozvolite nam da se predstavimo...

Osnivanjem stolarske radionice MAHAGONI VAROŠ doo Kikinda, pokušavamo da stvorimo unikatan nameštaj, odnosno da kreiramo takozvanu umetničku radionicu, koja u velikoj meri zadržava plemenite vrednosti koje stvara priroda. Dakle, suprotno popularnom uverenju koje podržva ekonomski interes u negativnom smislu.

Čovečanstvo koristi plemenito drvo hiljadama godina u nazad, a da ne oštećuje prirodno okruženje. Prema tome, sama proizvodnja nije pretnja, ali u poslednjih nekoliko decenija stvoreni silni oblici industrijskih formi, a pre svega prekomerna mehanizacija, jeste.

Naš nameštaj je umetničko delo. Svaki komad ima jedinstveni umetnički sklad koji će udaljiti naše kreacije od masovne konformacije i industrijske trake.

Najvažnije je poverenje naših kupaca, tako da ćemo u katalogu nabrojane opise proizvoda, pokušati održati sa najvećom pažnjom i preciznim radom. Zahvaljujući ovom pristupu i praksi, poslujemo sa najzahtevnijim kupcima u sve više zemalja.

Stoga ćemo Vam ponuditi naše proizvode u ovoj publikaciji! 

TIHAMER KIŠ

MAHAGONI VAROŠ Doo Kikinda
Direktor
Zakonski Zastupnik Društva

Majstor Stolar i Mašinbravar 

Mobirise

Jedan od najdužih naslova muzičko scenskih dela, Kurt Weill-a i Bertold Brecht-a, ”Uspon i pad Mahagoni grada”, počinje kvarom automobila, jedne žene i dva muškarca, usred pustinje. Ne mogu da nastave dalje, a pošto im je policija za petama, ne mogu ni da se vrate, pa su tako došli na uzbudljivu ideju, da osnuju Grad Mahagoni, mesto gde je jedino pravilo
-uvek imati dovoljno novca-.
Ovaj Song-spiel je kantata o jednoj urbanoj zajednici, koja na kraju sama sebe uništava u razuzdanoj zabavi.

MISLI О STVARANJU JEDNOG POSEBNOG PREDUZEĆA

* Izuzetno je teško osmisliti naziv za novo preduzeće, koji će biti dopadljiv, a       istovremeno pokazati i svoje vrednosti. Moj brat, Tihamer Kiš, skoro dve             decenije radi sa plemenitim drvetom - uglavnom mahagoni. U početku smo     dizajnirali, razvili i ulepšavali našu kuću u Kikindi raznim umetničkim idejama,   za radost naše porodice i  za sebe.
 
* Kao operski pevač, tenor Operske kuće u Hanoveru, imao sam priliku da            pevam jednu glavnu ulogu Kurt Vejla, u operi Prizor ulice. Prirastao mi je          srcu   Semov lik, ta prirodna i verna integracija melodije i akta.

* Neuspeh, je bio nešto što sam pokušao zaboraviti, prevazići, koji se posle          preokrenuo, ali sam ga susreo kasnije u životu kada sam počeo da se                interesujem za nešto novo. Suprotno od priče Kurt Vejla, iz pada je nastao        uspeh. Ispostavilo se da sam mnoge duboke paralele spoznao, pored                koncepta analogije-postojanja: novi posao, novi život, očuvanje starih              tradicija, plemenite vrednosti plemenitih stabala, stvaranje novog "grada".

* Tražio sam vezu koja bi predstavljala kvintensensu umetničkog stvaralaštva    ove dve profesije.

Mobirise

TIVADAR KISS

MAHAGONI VAROŠ doo Kikinda
Osnivač
Zastupnik Društva

Operski pevač